Maila oss!
sales@nortechtelecom.se

Mitel Networks köper Aastra

Igår offentliggjordes en sammanslagning av Mitel och Aastra. Köpet är beräknat att avslutas under det första kvartalet i 2014.
Det är ett strategiskt steg för de båda kommunikationsbolagen. I pressreleasen från Mitel säger Richard McBee att ”Företagskommunikationsmarknaden är mogen för sammanslagningar av detta slaget och marknaden är även på gränsen till massmigration mot molntjänster. Vi tror att små konkurrenter med ett smalt fokus och begränsad geografisk räckvidd snabbt kommer att bli marginaliserade”. Aastra är ett företag med god ekonomi som med sin kompletterande portfolio och geografiska utsträckning samt existerande kundbas kommer hjälpa Mitel att bli en ännu starkare aktör. Mitel presenterar i sin presentation om sammanslagningen en framtid med fortsatt utveckling inom sina kärnområden gällande kommunikationstjänster, en bra möjlighet att maximera sin position inom molnbaserade tjänster och att utveckla närvaron inom kontakt center. Rösterna är eniga både från Mitels CEO och Aastras svenska VD; företagen blir starkare gemensamt och kompletterar varandras styrkor och svagheter bra både geografiskt och i tjänster och utvecklingsområden. Detta är något även Rickard Asp, VD för Nortech Telecom påpekar i en intervju med Telecom Idag.
Mitels nuvarande President och CEO, Richard McBee kommer även fortsättningsvis leda företaget. Av de 9 platserna inom ledningen kommer 3 tilldelas Aastra.

Astraa finns kvar som varumärke

Aastra namnet kommer att finnas kvar speciellt inom de europeiska marknader där varumärket är som starkast.
Telekom Idag har publicerat flera artiklar runt köpet och den informationen tillsammans med pressreleaserna från Mitel och Aastra är den informationen vi hänvisar till tillsvidare. Mer information och hur affären utvecklas kommer att publiceras så fort den blir offentlig. Vi på Nortech ser med spänning på utvecklingen och bekräftar också det vi alltid vetat att Mitel är en otroligt stark aktör på marknaden och som nu tar ytterligare ett steg i att stärka sin närvaro på den svenska marknaden. Intresset för Mitels starka molnlösning (med mobilitet, contact center, video integrerat) kommer nu komma ut ännu starkare och i fler kanaler/marknader. Läs mer här.

Pressreleaser

Press releaserna från Mitel och Aastra finns tillgängligt här.

Pressrelease från Mitel

Pressrelease från Aastra

Vi på Nortech tycker det ska bli mycket spännande att följa utvecklingen kring Mitel inte minst sedan vi lanserat flera starka tjänster som baserar sig på Mitel teknologi under det senaste kvartalet.

 
2006
2007
2008
Kontakt:

Borgarfjordsgatan 7
164 40 Kista
Växel. +46 (0) 8 50169060
sales@nortechtelecom.se